<b>Wat is jouw ideale omgeving? </b> - Happy2Live
Blog

Wat is jouw ideale omgeving?

Annegré Wijkstra

Human Design Expert 🎤 | Trainster | Life-Businessmentor| Begeleiding voor Ondernemers en Organisaties naar meer Voldoening, Succes, Groei en Balans!


Wat is jouw ideale omgeving?

Waar voel jij je het meest op je gemak? In een vaste, stille en veilige ruimte?
Of in een levendige, gevarieerde en drukke omgeving?
Misschien ga je graag naar gezellige cafés of zoek je de natuur op in je vrije tijd.

Volgens Human Design heeft iedereen een omgeving die het beste past bij hun energie.

Inzicht in de betekenis van je Human Design omgeving geeft je inzicht in waar jouw lichaam zich het veiligst en ontspannen voelt. Het idee is hoe stabieler je je voelt in je omgeving, hoe meer je je intuïtie kunt horen, je autoriteit kunt afstemmen en je over het algemeen geweldig kunt voelen. Wie vindt dat niet leuk?

Human Design onderscheidt 6 soorten omgevingen, waarvan er één voor jou het meest geschikt is. Dit zijn Grotten, Markten, Keukens, Bergen, Valleien en Kustlijnen.

Ik begrijp nu waarom ik ook altijd zo blij, creatief en energiek wordt van de zee en de natuur, dit is volgens Human Design mijn ideale omgeving.
Het daagt me uit, verbindt me en geeft mij energie. Het helpt me ook om mijn strategie en autoriteit te volgen en mijn ware potentieel te leven.

Human Design is een systeem dat je je unieke ontwerp als mens laat zien. Het onthult hoe je energie werkt, wat je talenten zijn, wat je valkuilen zijn en hoe je de beste beslissingen kunt nemen, maar ook in welke omgeving het beste voor je werkt.

Grotten: De grot gaat over het creëren van een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Je vindt het misschien fijn om vaak thuis te zijn, in jouw grot. Het voelt als jouw eigen domein. Je houdt van de beschermende muren om je heen; een open kantoor of kantoortuin is niks voor jou. Je kunt alles onder controle houden wat er om hen heen gebeurt.

Markten: De markt staat voor drukte, diversiteit en keuzemogelijkheden. Als dit jouw ideale omgeving is, heb je behoefte aan een omgeving waarin je keuzes kunt maken; wat je eet, waar je gaat zitten, wat je mee naar huis neemt, waar je veel mensen en activiteiten kunt observeren. Je kunt je aanpassen aan verschillende situaties en kansen.

Keukens: De keuken draait om ontmoetingen. Denk aan een plek waar een grote pot op het vuur staat, vol creativiteit. Je gooit er wat van dit in, wat van dat in… en zo experimenteer je om erachter te komen wat écht lekker is. Deze smaak wordt verrijkt door mensen die langs komen, even een praatje maken in jouw keuken. Mensen uit verschillende culturen, leeftijden en met verschillende interesses. Je kunt je creativiteit en zorgzaamheid uiten.

Bergen: Bergen hebben letterlijk te maken met hoogtes. Jij hebt hoogtes nodig om het overzicht te kunnen hebben. Jouw bewustzijn werkt niet goed op de begane grond, daar zie je niet dezelfde perspectieven als wanneer je hoger gaat. Opeens wordt alles duidelijk. Je hebt behoefte aan een ruimte waar je alleen kunt zijn en je je kunt concentreren op jouw eigen gedachten. Je kunt jouw visie en wijsheid ontwikkelen.

Valleien: Een vallei is een vlak gebied, een laagte tussen bergen en heuvels. Het is de plek op de begane grond waar alles langs komt. Communicatie en akoestiek spelen hierbij een grote rol. Jouw ideale omgeving kenmerkt zich door de mogelijkheid om naar mensen te kijken, gesprekken te horen, open en eerlijk te communiceren en boodschappen goed te kunnen verstaan. Je hebt behoefte aan een ruimte waar je kunt samenwerken, ondersteunen en leren van anderen. Je kunt jouw empathie en samenwerking tonen.

Kustlijnen: De kustlijn vertegenwoordigt een grensgebied, een overgang tussen rotsen en water, tussen water en strand. Bij de kustlijn gaat het om het samenkomen van twee verschillende werelden zien. In jouw ideale omgeving moet je dus in staat zijn ver weg te kijken naar andere ruimtes. Het liefst zit je naast een raam. Je hebt behoefte aan een ruimte waar je kunt communiceren, delen, inspireren en groeien. Je kunt genieten van de elementen, de zon, de wind, het water en het vuur.

Wil je weten wat jouw ideale omgeving is? De pijl linksonder naast je hoofd in je chart, vertelt je meer over je environment, je ideale omgeving.

Over Annegré Wijkstra

Jouw gids op je pad naar je ware potentie

Ik ben Annegré, onderneemster, life en business coach, gespecialiseerd in nlp en humandesign. Een hele mond vol, maar vooral ben ik ervaringsdeskundige op al deze gebieden. En om te durven kiezen voor een leven waar je blij van wordt.