<b>Slimme Keuzes: De Kracht van Ondersteuning en Human Design</b> - Happy2Live
Blog

Slimme Keuzes: De Kracht van Ondersteuning en Human Design

Annegré Wijkstra

Human Design Expert 🎤 | Trainster | Life-Businessmentor| Begeleiding voor Ondernemers en Organisaties naar meer Voldoening, Succes, Groei en Balans!


Ondersteuning als Sleutel tot Groei en Geluk

Soms denken we dat we alles zelf moeten doen, dat we geen hulp nodig hebben of dat we geen ondersteuning willen accepteren, maar ondersteuning kan je namelijk soms verder brengen en het makkelijker maken om je doelen en geluk te bereiken.
 
Neem bijvoorbeeld de e-bike. Ik hoor nog veel mensen die de e-bike als een teken van luiheid of zwakte zien, alsof je niet meer zelf kunt fietsen, maar dat is niet zo.
Sinds ik een e-bike heb geniet ik veel meer van het fietsen, ik ga veel sneller, ik zweet minder, ik kom nu veel meer buiten, ik zie veel meer, want ik kom veel verder dan op mijn gewone fiets en het houdt ook nog mijn conditie op peil.
Mijn e-bike geeft mij ondersteuning, maar ik moet nog steeds wel zelf trappen.
 Ik vind het geen zwakheid, maar gewoon een slimme keuze.
 
Veel ondernemers denken dat ze alles zelf moeten kunnen, dat ze geen advies of hulp nodig hebben, maar dat is niet helemaal juist.
Hulp vragen is juist een teken van kracht en wijsheid, niet van zwakte of domheid.
Hulp vragen kan je namelijk helpen om je zelf te laten groeien, om nieuwe kansen te ontdekken, om problemen op te lossen en om jezelf te ontwikkelen.
Hulp vragen biedt je ondersteuning, maar je moet nog steeds zelf beslissen en handelen.
 
Het is dus geen afhankelijkheid, maar een samenwerking!
 
Denk dus niet dat je alles alleen moet doen, dat je geen hulp mag of kan krijgen of dat je geen ondersteuning hoeft of nodig hebt. Ondersteuning kan je namelijk een duwtje in de rug geven en het makkelijker maken om je doelen te halen.
 
Hoe weet je nu wat voor soort ondersteuning bij jou past?
Hoe kun je ontdekken wat jouw unieke kwaliteiten en valkuilen zijn? Hoe kun je leren om keuzes te maken die in lijn zijn met jouw ware aard?

Dat is waar Human Design je bij kan helpen.
Human Design is een systeem dat inzicht geeft in jouw persoonlijkheid, potentieel en levenspad. Human Design is dus een vorm van ondersteuning die je helpt om jezelf beter te leren kennen en om meer in harmonie te komen met wie je werkelijk bent.
 
Het is geen zwakte om Human Design te gebruiken, maar een slimme keuze.

Over Annegré Wijkstra

Jouw gids op je pad naar je ware potentie

Ik ben Annegré, onderneemster, life en business coach, gespecialiseerd in nlp en humandesign. Een hele mond vol, maar vooral ben ik ervaringsdeskundige op al deze gebieden. En om te durven kiezen voor een leven waar je blij van wordt.