<b>Het leven is een mooie reis vol avonturen. </b> - Happy2Live
Blog

Het leven is een mooie reis vol avonturen.

Annegré Wijkstra

Human Design Expert 🎤 | Trainster | Life-Businessmentor| Begeleiding voor Ondernemers en Organisaties naar meer Voldoening, Succes, Groei en Balans!


Het leven is een mooie reis vol avonturen, jij vult je koffer met je eigen keuzes en je bestemming is wat je ervan maakt.

Je hebt de keuze om je eigen pad te kiezen, je eigen dromen na te jagen en je eigen geluk te creëren.
Hoe doe je dat dan?
Hoe maak je van je leven een spannende en betekenisvolle reis?

In deze blog ga ik je een paar tips geven om je te helpen om meer uit je leven te halen.
Ik ga je laten zien hoe je je koffer kunt vullen met de juiste spullen, hoe je kunt genieten van de reis en hoe je kunt aankomen op de bestemming die bij jou past.

Vul je koffer met de juiste spullen.

Je koffer is een metafoor voor alles wat je meeneemt op je levensreis. Dat zijn niet alleen materiële dingen, maar ook immateriële dingen zoals je waarden, je passies, je talenten, je relaties, je doelen en je dromen. Deze dingen bepalen wie je bent, wat je wilt en waar je naartoe gaat.

Het is belangrijk om je koffer te vullen met de spullen die echt bij jou passen. Dat betekent dat je soms ook dingen moet weglaten of wegdoen die niet meer bij jou horen. Dat kunnen dingen zijn die je niet meer nodig hebt, die je niet meer gelukkig maken, die je tegenhouden of die niet meer bij jouw visie passen.

Een manier om te bepalen wat er in jouw koffer hoort, is om te kijken naar wat jou energie geeft en wat jou energie kost.
Wat zijn de dingen waar je blij van wordt, waar je enthousiast van wordt, waar je van groeit? En wat zijn de dingen waar je moe van wordt, waar je gestrest van wordt, waar je van krimpt?
Probeer meer van het eerste te doen en minder van het tweede.

Een andere manier om te bepalen wat er in jouw koffer hoort, is om te kijken naar wat jou uniek maakt.
Wat zijn de dingen die jou onderscheiden van anderen, die jou speciaal maken, die jouw persoonlijkheid weerspiegelen?
En wat zijn de dingen die jou generiek maken, die jou in een hokje stoppen, die jouw authenticiteit ondermijnen?
Probeer meer van het eerste te laten zien en minder van het tweede.

Geniet van de reis

Je koffer is gevuld met de juiste spullen, maar dat betekent niet dat je klaar bent. Je moet ook nog op reis gaan. Je moet actie ondernemen om je doelen te bereiken, om je dromen waar te maken, om je bestemming te vinden. Dat betekent niet dat je alleen maar gefocust moet zijn op het eindresultaat. Je moet ook genieten van de reis zelf.

De reis is het proces waarin je leert, groeit, ontdekt, ervaart en geniet. Het is het avontuur waarin je uitdagingen aangaat, obstakels overwint, kansen benut en successen viert. Het is het verhaal waarin jij de hoofdrol speelt, waarin jij de regisseur bent, waarin jij de schrijver bent.

Een manier om meer te genieten van de reis, is om dankbaar te zijn voor alles wat er op je pad komt. Dat zijn niet alleen de positieve dingen, maar ook de negatieve dingen. Want ook de negatieve dingen hebben een functie: ze leren je iets, ze maken je sterker, ze geven je perspectief.
Probeer elke dag stil te staan bij waar jij dankbaar voor bent en dat ook uit te spreken of op te schrijven.

Een andere manier om meer te genieten van de reis, is om nieuwsgierig te zijn naar alles wat er om je heen gebeurt. Dat zijn niet alleen de bekende dingen, maar ook de onbekende dingen. Want ook de onbekende dingen hebben een waarde: ze verrassen je iets, ze inspireren je iets, ze verrijken je iets. Probeer elke dag iets nieuws te leren, te proberen, te ontdekken of te creëren.

Kom aan op de bestemming die bij jou past

Je koffer is gevuld met de juiste spullen, je geniet van de reis, maar dat betekent niet dat je er al bent. Je moet ook nog aankomen op je bestemming. Je bestemming is het punt waar je naartoe wilt, waar je gelukkig bent, waar je voldoening hebt. Dat betekent niet dat je bestemming vaststaat. Je bestemming kan veranderen naarmate je verandert.

De bestemming is geen plek, maar een gevoel. Het is het gevoel dat je leeft naar je potentieel, dat je bijdraagt aan iets groters, dat je in balans bent met jezelf en je omgeving. Het is het gevoel dat je thuis bent, dat je erbij hoort, dat je zin hebt in het leven.

Een manier om aan te komen op de bestemming die bij jou past, is om te luisteren naar je intuïtie. Dat is het stemmetje in je hoofd, het gevoel in je buik, het kriebeltje in je hart. Het is het stemmetje, het gevoel, het kriebeltje dat jou vertelt wat goed voor jou is, wat jou gelukkig maakt, wat jouw passie is.
Probeer elke dag af te stemmen op je intuïtie en daar ook naar te handelen.

Een andere manier om aan te komen op de bestemming die bij jou past, is om te delen met anderen. Dat zijn de mensen die jou steunen, die jou motiveren, die jou waarderen. Het zijn de mensen die met jou meereizen, die met jou meegroeien, die met jou meegenieten. Het zijn de mensen die jouw reisgenoten zijn, die jouw vrienden zijn, die jouw familie zijn.
Probeer elke dag contact te maken met anderen en daar ook van te houden!

Over Annegré Wijkstra

Jouw gids op je pad naar je ware potentie

Ik ben Annegré, onderneemster, life en business coach, gespecialiseerd in nlp en humandesign. Een hele mond vol, maar vooral ben ik ervaringsdeskundige op al deze gebieden. En om te durven kiezen voor een leven waar je blij van wordt.